hits

Selvtillit, et fremmedord!?

  • 14.11.2017 kl. 14:00

For noen helger siden var jeg på et dansearrangement sammen med en fin bukett damer, og en hel gjeng andre mennesker fra både Norge og "det store utland". Jeg som elsker å danse burde vært i mitt ess hele den helgen... Men, det var jeg altså ikke, fordi #selvtillit av og til er et fremmedord.

 

Det hjelper ikke hva du sier

"Men, du er SÅ flink til å danse!"  "Unni, du har inspirert meg mye!"  "Det er ikke mulig, hvordan kan du ha dårlig selvtillit?"  - Selv om det er koselig å få skryt, støtte og gode ord, greier jeg likevel ikke å tro på det! Fordi jeg, og bare jeg kan og må tro på meg!

Jeg gikk hele torsdagen før og natt til fredag med en stor klump i magen. Klumpen fortalte meg at jeg ikke kunne noe og ikke var #godnok. Desto nærmere dansearrangementet jeg kom, jo større ble de vonde og tunge følelsene.
Det føltes som at jeg skulle ha eksamen og måtte stå foran en jury, et dommerpanel og at "alle andre" var dette panelet. Samtidig følte jeg at ingen så meg, ville prate med meg eller ha noe som helst med meg å gjøre i det hele tatt!

Portrait of a woman who is looking her in a mirror
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.comTrekker meg inn i meg selv

Å komme på selve arrangementet fredag formiddag gjorde ikke klumpen i magen noe mindre. Ingen pratet med meg og jeg følte knapt nok at noen smilte tilbake når jeg smilte til dem. Selv om det var mange kjente fjes, for meg, så det ikke ut til at noen kjente igjen mitt.
Selvtilliten sank enda mer og humøret var nådd bunnen. Lunta var kort, munnen glefsete og jeg jobbet hardt for å holde tilbake tårene.


Holdt på å besvime

Formen etter reisen var heller ikke bra, noe som er ganske vanlig. Kroppen min tåler ikke store påkjenninger og det å være eksponert med mye folk over lengre tid gjør meg veldig sliten og svimmel.
Kombinasjonen sliten fysisk OG dårlig selvtillit, slo meg nesten helt ut lørdag morgen og jeg holdt på å besvime. Heldigvis har jeg gode venner som rekker ut en hjelpende hånd, sjokolade, drikke og oppmuntring!
Men jeg visste at den eneste som kunne gjøre noe med dette, snu situasjonen OG få fjernet det som murret inni meg,  var meg selv!

 

 

- Klem fra Unni V. -


  Facebookside HER!                  Fortsettelsen kan du lese HER!

Vil du skrive til meg? Se linker under "om meg" i menyen.

Skriv en ny kommentar

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no